Wil je weten wat mijn kracht is?

Na even te hebben getruggeld met mezelf kom ik eigenlijk altijd redelijk snel weer op het positieve pad. 

Mijn grootste kracht is mijn veerkracht en hierbij hoort het denken in oplossingen!

Oftewel bij mij is het glas eerder half vol, dan half leeg. Denken in oplossingen in plaats van problemen. Bij mij zijn er maar weinig beren op de weg.

Wist je trouwens dat ik een keer in Alaska een keer een echte grizzlybeer tegen het lijf ben gelopen? Tijdens mijn 3 weekse Into te wild ervaring, …maar goed dat is een heel ander verhaal 😉

Hoe doe ik dat dan? Denken in oplossingen?

Eerst geef ik gehoor aan de gevoelens en emoties die er spelen wanneer ik mij vervelend voel. Ik laat een traantje, ik baal en staar een tijdje voor mij uit. 

Zodra het eruit is, pak ik mezelf weer op. Want langer blijven hangen in je emoties dan nodig is zorgt voor eigen drama. Als ik merk dat ik een drama queen word, dan weet ik ….het is tijd om mijn ego de mond te snoeren. 

Tijd om te gaan kijken naar de mogelijkheden! 

Ok de situatie loopt anders dan ik had gehoopt (en dat is bij iedereen op dit moment zo). Wat kan ik er aan doen? Wat is er wel nog? Welke bewegingsruimte heb ik wel nog? 

Ik geef mijn creatieve brein de ruimte om opnieuw te creëren. Ik stop met hetgeen ik bezig was (in mij geval was dit werken aan mijn bedrijf) en ga even uit mijn hoofd en bewust iets doen waardoor ik weer in mijn lijf kom. Voor mij werkt een lekker muziekje aan en even een paar dansjes doen, opruimen of even boodschappen doen. Soms ook gewoon niet meer werken en pas de volgende dag weer de draad oppakken. Change of setting!

Loslaten is een ander mooi woord hiervoor. Zodra ik loslaat ontstaat er ruimte voor mijn creatieve flow. En voordat ik het weet komen die oplossingen en nieuwe  ideeën vanzelf!

In het geval van de grizzlybeer was het ook loslaten van de paniek en bedenken dat we met een groep waren. We hadden bereninstructie ontvangen en we hadden tal van oplossingen. De mogelijkheden komen pas als je uit je tunnelvisie komt. In mijn geval….niks aan de hand dus 😉 Wel een avontuur rijker!

Heb je hulp of ondersteuning nodig voor het vinden van jouw mogelijkheden, dan weet je mij te vinden 🙂

Lieve groetjes Larissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *